Voor wie is podotherapie?

Wat kunnen onze podotherapeuten voor u betekenen?

Onze podotherapeuten behandelen klachten die hun oorzaak vinden in de voet. Denk hierbij aan pijn in de voet, houdingsklachten of klachten bij het bewegen. Bij reuma en diabetes kunnen wij ook preventieve voetzorg bieden.

De oorzaak van uw voetklacht

Een belangrijke taak van onze podotherapeuten is om te onderzoeken wat de oorzaak van uw voetklacht is. Uw voet wordt daarom grondig onderzocht. De druk onder uw voeten wordt beoordeeld om te zien wat er in uw voeten gebeurt als u staat of loopt.

Naast uw voeten kijken onze podotherapeuten ook naar uw houding. Een slecht functionerende voet zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten op een verkeerde manier worden belast. Dit geeft klachten hoger in uw lichaam, bijvoorbeeld hoofdpijn of rugklachten. Wij zoeken de oorzaak van uw voetklacht en verhelpen deze.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.