Therapiezolen van Podozorg Dieren

Op maat gemaakte inlegzolen

Een therapiezool is een inlegzool voor in uw schoen, die speciaal voor uw voet op maat wordt gemaakt. Het doel van de therapiezool is om uw voetklacht te verhelpen, te verminderen of te voorkomen. Wat hiervoor nodig is, hangt af van uw voetklacht. Er zijn therapiezolen die zorgen voor extra steun en therapiezolen die helpen met het ontlasten van de voet. Daarnaast zijn er ook therapiezolen die de vorm van de voet corrigeren. De hoogteverschillen en de hardere en zachtere materialen van de therapiezool zorgen dat de zool het juiste effect heeft op uw voet. Een therapiezool wordt altijd per paar aangeleverd.

In welke schoenen kan ik mijn therapiezolen het beste dragen?

De schoen die u draagt bepaalt mede het effect van de therapiezool. Wanneer u een verkeerd soort schoenen draagt, is het effect van de therapiezool veel minder, of zelfs helemaal weg. Het is daarom mogelijk dat u tijdelijk andere schoenen moet dragen, voor het optimale resultaat.

De prijs of het merk van een schoen zegt niet altijd of de schoen ook geschikt is voor uw voet. Over het algemeen heeft een geschikte schoen voor therapiezolen de volgende kenmerken:

Wennen aan de therapiezolen

Wanneer u voor het eerst de therapiezolen gaat dragen kunnen uw voeten moe aanvoelen en u kunt spierpijn krijgen. Het is daarom verstandig om het gebruik van de zolen geleidelijk aan op te bouwen zodat uw voeten kunnen wennen aan de vernieuwde stand van de voet.

Wanneer u na 2 weken nog niet goed op de therapiezolen kunt lopen of pijnklachten krijgt door het dragen van de zolen, neem dan contact op om een vervroegde controle-afspraak te maken.

Controle-afspraak

Nadat u de zolen hebt ontvangen, komt u na ongeveer 7 weken terug voor een controle. Wij controleren dan of de therapiezolen goed hun werk doen of dat ze nog moeten worden aangepast. Wanneer u nog andere schoenen heeft die u graag wilt dragen maar waar de therapiezolen niet in passen, is het mogelijk een tweede paar therapiezolen op maat te laten maken.

Door het dragen van de therapiezolen, kunnen deze slijten en kan het effect van de zool veranderen. Daarom is het verstandig om één keer per jaar langs te komen bij Podozorg Dieren voor controle.

Moet ik de therapiezolen lang blijven dragen?

Hoe lang u de therapiezolen moet blijven dragen, hangt af van de klacht waar u de zool voor draagt. In sommige gevallen hoeft u de zolen slechts voor een periode te dragen, in andere gevallen is het beter altijd zolen te blijven dragen. Overleg hierover met uw podotherapeut.

Praktische informatie:

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.