Pijnlijke likdoorn

Kent u dat, een pijnlijke likdoorn tussen de tenen? Het is klein maar kan ervoor zorgen dat lopen zeer pijnlijk wordt. Een likdoorn is een pijnlijke eeltplek die ontstaat door verhoogde druk. Dit kan komen door een afwijkende afwikkeling van de voeten, een dun vetkussentje (natuurlijk beschermingsmatrasje) onder de voeten of druk van een te krappe schoen.

Wat kan Podozorg voor u betekenen?

Onze Podozorgers kunnen allemaal een orthese voor u maken. Een orthese is een siliconen teenstukje dat op maat wordt gemaakt tussen de tenen. Er worden 2 componenten bij elkaar gevoegd, hierdoor is het materiaal na 5 minuten niet meer vervormbaar, maar blijft het wel aangenaam zacht. In die 5 minuten moet het stukje dus in de juiste vorm gebracht worden. De orthese zorgt ervoor dat de drukverdeling tussen de tenen veel gelijkmatiger wordt. Hierdoor neemt de piekdruk af en is de pijn al een stuk minder.

Podoloog en pedicure
Voorbeeld van een siliconen-orthese

Zowel podoloog als pedicure

Hoe fijn zou het zijn als de likdoorn na het maken van de orthese ook nog direct verwijderd kan worden zonder eerst weer een afspraak te moeten maken met een pedicure?

Sommige van onze Podozorgers hebben eerst een pedicure opleiding gevolgd waarna ze podologie zijn gaan studeren. Echter heeft het gros van de podologen deze volgorde niet aangehouden. Podozorg wil graag complete voetzorg leveren, dus zien we het belang van de vaardigheden van een pedicure binnen onze praktijken. Hierom heeft Podozorg een (medisch) pedicure opleiding gecreëerd voor podologen.

Dubbel resultaat

En dan heeft u geen pijnlijke likdoorn meer en zorgt de orthese voor een optimale drukverdeling. De pijn is weg en de likdoorn krijgt minder snel de kans om terug te groeien. Dat is complete voetzorg!

Heeft u ook zo’n pijnlijke likdoorn? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Vraag naar de mogelijkheden binnen uw dichtstbijzijnde Podozorg vestiging. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Marjolein Schenkels. Zij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Ellen

    “Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

  • format_quote

    Ervaring van Hulya

    “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

  • format_quote

    Ervaring van Joyce

    “Bij Podozorg werd ik goed en deskundig geholpen. Vooraf werd een duidelijke analyse gemaakt van het klachtenbeeld.”

  • format_quote

    Ervaring van Leonie

    “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Hielspoor

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

  • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

  • 19 september 2023

    Herstel zelf van een ontstoken peesplaat onder de voet

    Een ontstoken peesplaat onder de voet kan veel pijn veroorzaken. Het herstel van een peesplaat ontsteking heb je echter deels zelf in de hand.

    Door Angelique Bekkema

  • 08 september 2023

    Overgewicht en voetklachten

    Overgewicht of obesitas kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten.

    Door Delia de Bliek

  • 24 augustus 2023

    Niet zomaar een blaar: Epidermolysis Bullosa

    Dieper in op Epidermolysis Bullosa: leer de oorzaken, impact en behandelingen van deze complexe erfelijke huidaandoening beter begrijpen.

    Door Marco-Paul Breijer

  • 15 augustus 2023

    Gevoelloze of tintelende tenen (neuroom van Morton)

    Gevoelloze (verdoofde) of tintelende tenen zijn vaak gerelateerd aan een neuroom van Morton. Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelopties.

    Door Herman van Dasselaar

  • 21 juli 2023

    Zere voeten na de Nijmeegse Vierdaagse?

    Behandel blaren na de Nijmeegse Vierdaagse. Leer effectieve tips voor blarenpreventie en ontdek hoe je pijnlijke voeten kunt verlichten.

    Door Robert Wonink

  • 13 juli 2023

    De overgang (menopauze) en zere voeten

    De overgang (menopauze) zorgt ervoor dat botten, gewrichten en spieren minder herstellen en veerkrachtig zijn. Dit zorgt voor zere voeten bij opstaan.

    Door Delia de Bliek